söndag 4 mars 2007

För fint?


Vilken underbar dag det har varit i dag. När man vaknar så står det en bock utanför sovrumsfönstret och sedan strålande sol hela dagen. När vi var ute och grillade korv hela familjen fick jag lust med att passa gris på kvällen men huvudvärk satte stop för det. Det var nog för mycket sol på en gång så här tidigt på vårkanten. För fint ja, en tanke slog mig när det gällde bocken utanför fönstret. Är det bra eller inte? Visst är det fint att titta på men är det naturligt med så orädda vilda djur? Nä, jag tycker inte det, vilda djur 2 meter från husen mitt i villakvater. Fast det är väl "vi" som skapat detta med vår exploatering och skövling av skog. Var skall djuren ta vägen? Vi bygger hus, motionsspår, idrottsanläggningar mm. Tänk om skogen skulle breda ut sig i samma takt och tränga undan människan i samma takt?

Tänkvärt fast lite tokigt kanske, men ändå.......


Men till veckan skall det passas gris i alla fall. Man måste på när fullmånsen lyser, som var den av glas..... som han sa. Vem sa det?

//Magnus

1 kommentar:

Anonym sa...

Gör en Runar....Daniel har beställt en åtelkamera så nu kan vi titta på bilderna om det är lönt att masa sig ut.Om det var en vacker dag så var det en hisnande vacker kväll med fullmåne, han lär ha huvudverk imorgon
Stefan