tisdag 30 oktober 2007

Matförslag till nästa jaktfest?

Min nästa tatuering...

Blodpannkaka med fårister
(av Herbert i Skellefteå)
Receptet har gått i släkten många år.
Be att charken tar hem fårister.

Det här behövs till ca 6 personer:
0,5 l blod från nöt, älg eller ren
0,5 l vatten
4,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
0,5 kg fårister


Gör så här:
Blanda alltihop och häll i en smord långpanna.
Strö över finskuret fårister ca 0,5 kg eller mer ända ut i hörnen.
Grädda ca 30 min, 225 grader.
Måste ätas varm!

Smaklig måltid!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter mycket gott ska verkligen prova detta. Vad dricker man då till, jag skulle nog föreslå ett rött vin från Frankrike årgång 2004 Bonnes Mares Grand Cru Beställnr.97353 priset är 1931:- för en flaska. Kan verka mycket men jag tror att denna rätt kräver ett vin av den här kalibern, smaklig måltid