söndag 16 november 2008

Goda, mustiga älgfärsbiffar



4 portioner

400 gr Älgfärs
4 dl Riven västerbottensost, (eller annan lagrad hårdost)
1 msk Vilt & kantarellfond
1 tsk Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
2 msk Potatismjöl
1 st Ägg
1 dl Vichyvatten
350 gr Kantareller
1,5 dl Matlagningsgrädde
smör, till stekning

Tillagning
1. Rör samman älgfärsen med 1 dl av osten och 1/2 msk av fonden samt salt, peppar, potatismjöl, ägg och vatten.
2. Forma fyra biffar och bryn dem i smör. Stek svampen så att den får lite färg.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Bred ut svampen i botten på en smord ugnsfast form. Lägg biffarna ovanpå och strö över resten av osten. Blanda 1/2 msk fond med matlagningsgrädden och häll i formen.
5. Gratinera i ugnen i 10–15 minuter.
6. Servera biffarna med kokt eller pressad potatis.
7. Stek gärna lite Haricots verts och körsbärstomter och servera till.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du köpt älgfärs eller ??????????

Anonym sa...

Gammal kvar vett du.. Snål