onsdag 4 februari 2009

Och nu då?


Lördagen den 31 januari var jaktensäsongen över för denna gång. Tomheten är enorm, även om det bara gott 4-5 dagar. Abstinensen börjar krypa under skinnet och i tankarna finnas bara " vad skall man göra nu"? Det finns säkert massa och göra, vara hemma, vara social, fixa huset, fixa trädgården mm. Men detta abrupta slut det blir på jakten är aldrig bra för kroppen. Fast det är kanske nu man skall planera och göra viltvård på pass och marker. Planera tornbyggen, nya pass, uppdatera jaktkartan. Sedan kan man ju alltid åka på olika mässor och dregla på alla godsaker som ställs ut. I år är det Elmia och Bosjökloster som gäller.
Det vore roligt att byta erfarenheter var Ni andra jägare gör nu fram till bockjakten drar igång. Skriv en rad på bra viltvård, lättbygda torn, era erfarenheter på tex foderautomater.

Jag får nog samla gänget för en filmkväll, det är alltd uppskattat.
//Magnus, the blogman

4 kommentarer:

U.R sa...

Jagar är väl ett sätt? ;) Rävjakten är ju i en och en halv månad till och själv har jag blivit biten av lockjakten, så varför drar du inte ihop gänget och lär er och locka räv?

Sen drar ju kråkjaktenn i gång och grisvaket har man ju hela året.

Jakt finns det alltid! :D

Kvistabo´n. sa...

Jajust det, de är ju dags för Elmia iår igen. De är alltid trevligt. /Kvistabo´n.

Anonym sa...

Jag fick ju nöjet att vara med er under den sista jaktdagen för säsongen. Min upplevelse var att ni fikade ganska mycket. Är inte fika något ni kan göra med varandra? Och kanske träna och motionera hundarna?

//Em

Anonym sa...

Filmkväll är ju kanonkul kan ju även kombineras med fika så kan ju barnen rasta hundarna, va bra